(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Slunečnicový chlebík
Potřebné ingredience
Suroviny: 250 ml vody 1 lžička soli 2 lžíce rozpuštěného másla (tuku, oleje) 1 lžíce medu 1/2 hrnku slunečnicových semen 280 g žitné chlebové mouky 125 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Postup přípravy
Dnešní ráno nám provoněl byt tento slunečnicový chlebík...Vyzkoušeli jsme odložený start na pekárně a zatím co my jsme spali, tohle nám vyrostlo v pekárně... Je výborný a všem ho mohu jen a jen doporučit...
Pekla jsem normálně na základní program. Chlebík na fotografii je z 1,5 dávky vypsaných surovin.
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.
Recept je vyzkoušený podle receptu z Dáma.cz
Pekla jsem normálně na základní program. Chlebík na fotografii je z 1,5 dávky vypsaných surovin.
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.
Recept je vyzkoušený podle receptu z Dáma.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
100ml
(upraveno)
3. 2. 2011, 10:50
Muzete my napsat jak nastavujete ten odloženy start ,nejak jsem to nepohcopila,tak jsem to ješte neskoušela dekuji Jana
Macek2
(upraveno)
20. 2. 2011, 19:59
@100ml
Dobrý den paní Jano, omlouvám se, že jsem vám neodepsala dříve, ale komentáře mi nechodí do meilu a já si toho nevšimla. Až teď, kdy jsem vkládala nový recept. Promiňte, prosím. My máme pekárnu Eta Harmony. Pro odložený start musím přičíst počet hodin, za jak dlouho to chci péct. Řekněme, že chci mít chlebík pečený v 8 hodin ráno. Je 23 hodin To znamená, že ho chci mít pečený za 9 hodin. Takže na pekárně nastavím čas 9:00. Pekárna se automaticky sama zapne, podle zvoleného programu.